keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Mitä onkaan Pin Up?

Oon tässä nyt pari päivää mietiskellyt vastausta ja näkemystäni tuohon kysymykseen, minkä aika usein finaalipaikan myötä olen saanut kuulla.
Wikipedian mukaan 
Pin up on kuvataidetta, jonka aiheena on vähäpukeinen viattoman seksikäs nuori nainen. Pin up:in kulta-aikaa on eletty 40- 65- luvuilla, jolloin pin up- kuvat olivat erityisen suosittuja kalentereissa ja aikakausilehdissä.Suomennettuna pin up- girl on kalenterityttö. 




Useimmat mieltävät pin up- kulttuurin ja perinteisen rockabilly- kulttuurin toisiinsa tiukasti kuuluviksi. Mutta mielestäni se ei mene niin. Toki Kummankin kulttuurin kulta-aikaa on eletty samoina vuosikymmeninä ja nuista vuosikymmenistä meille liian myöhään syntyneille fiftarifaneille välittyvissä kuvissa on usein tötterötukkainen laulaja ja kellohelmainen tyttö puoliviattomasti petticoatiaan nostaen vilauttaa vähän säärtään. :)
Omat ensimmäiset mielikuvani pin up- tytöistä ovat ala-asteella, jolloin minulla oli useampiakin Betty Boop- vaatteita. Tykästyminen alkoi jo silloin :)



Minulle itselleni Pin Up on yhdistelmä fiftarirakkautta, rokkirakkautta ja täydellistä naisellisuutta. :) Rakastan kellomekkoja, tietyn sortin maalaisromantiikkaa pieniruutuisine vaatteineen ja huiveineen sekä naisellisia kenkiä <3 <3
Fiftarityylissä en niinkään hae pukeutumista 50- luvun katujätkäksi käärittyine lahkeineen ja prätkärotseineen. (tai okei, uuen rotsin haluun kun entinen meni rikki mutta käärityt lahkeet tekee minut vieläki lyhyemmän näköseks :P). Farkut ovat maailman käytännöllisin vaate lähes joka tilanteeseen, arkioloissa itsellänikin aina jalassa! Mutta kun PUKEUDUTAAN, niin silloinhan se on tottakai mekko, korkkarit ja meikit & hiukset :P

Vaikka olen aivan myyty fiftari- ja rokkikulttuurille, se ei silti ole koko minun elämä. Esim. taloa ei sisusteta ralliruuduilla, pelkästään elviksella ja marilynilla eikä meillä ole yhtään punaista vinyylihuonekalua. :D Kun yritän ottaa huomioon myös muut taloudessa asuvat, joista neljä olisi helposti vielä aivopestävissä rockabillyksi ja rockabelloiksi. Sekä yksi, jonka aivot ovat jo jumittuneet kääntämättömiksi tämän asian suhteen. :D (mutta en minäkään oo mikkään hillbilly redneck, että tilannehan on fifti-fifti!)




Kulkuvälineenä voi aivan mainiosti toimia ruma tila-auto, hienosti senkin kaiuttimista rokki raikaa eikä vähennä minun normaalielämän imagoa yhtään. Koska päätarkoituksellisesti olen kuitenkin vain äiti, en mikään tyylimamma.
 


Mielestäni Pin Up- tyttö ja Rockabella eivätä ole sama asia. Ei ole automaattista, että pin up- tyttö ajaisi vain jenkkiautolla, pukeutuisi vain 50-60- luvun vaateisiin ja kuuntelisi vain rockabillyä. Todellinen Rockabella tekee kaiken edellämainitun, Pin up- tytölle riittää pukeutumisessa vaikutukset em. vuosikymmeniltä sekä tuo ylhäälläkin mainittu näennäisen viaton flirttailu ;P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

jos halluut tuua ihtes miunkin tietouteen, jätä ihmeessä jotahii puumerkkii! Kiitti! :)